ΓΙΑΡΜΕΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Βιογραφικό 

 Ο Δημήτριος Γιαρμενίτης γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).
Επίσης έχει φοιτήσει στο Harvard University, JFK School of Government (1998) σε εξειδικευμένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το 1984 γίνεται μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί το Δικηγορικό λειτούργημα μέχρι το 1991.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στο περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και στο μουσικό περιοδικό «ΠΟΠ και ΡΟΚ».

Πέρα από την άσκηση της δικηγορίας, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία CBS/ Sony Music Entertainment (SME) πρώτα στο Τμήμα Διεθνούς Ρεπερτορίου και στη συνέχεια ως International Marketing Manager.

Το 1991 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Music Entertainment Greece, θέση που κράτησε για είκοσι χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, απονεμήθηκαν άνω των 400 Χρυσών και Πλατινένιων δίσκων, διαγράφοντας μια από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως καριέρες ανάπτυξης καλλιτεχνών στην ιστορία της Sony Music Entertainment.

Ταυτόχρονα, διευθύνει την εταιρία Sony Music Publishing (εκδοτική εταιρία δικαιωμάτων συνθετών και στιχουργών). Παράλληλα δημιουργεί μέσα στην Sony Music και διευθύνει την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Showhat Events & Μore.
Το 2007 ορίζεται Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων (IFPI) και Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης & Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Εικόνας και Ήχου GRAMMO.
Το 2011 αποχωρεί από την Sony Music Entertainment καθώς και τους IFPI και GRAMMO και αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης & Είσπραξης Συγγενικών Δικαιωμάτων GEA-GRAMMO ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ, την οποία κατέχει έως σήμερα.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά